marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Alfonso Cuaron, cel mai bun regizor la gala DGA: cineastul mexican l-a invins pe Martin Scorsese. Va lua Oscarul pentru Gravity?

Alfonso Cuaron a castigat trofeul pentru cel mai bun regizor la DGA Awards, premiile Sindicatului Regizorilor Americani. Astfel, Cuaron a invins nume celebre ca Martin Scorsese sau David O.Russell.

Alfonso Cuaron, cel mai bun regizor la gala DGA: cineastul mexican l-a invins pe Martin Scorsese. Va lua Oscarul pentru Gravity?

Regizorul originar din Mexic a invis o competitie formata din nume grele ca: Paul Greengrass (“Captain Phillips”), Steve McQueen (“12 Years a Slave”), David O. Russell (“American Hustle”) si Martin Scorsese (“The Wolf of Wall Street”).
 

"Este o onoare si ma simt coplesit. Am fost in cura cu niste regizori pe care ii admir inca din adolescenta" a spus Cuaron in discursul sau de multumire, conform Variety.

 

Alfonso Cuaron a petrecut aproape 5 ani lucrand la Gravity si a vrut sa arate ceea cea pozele din spatiu nu arata despre Pamant: "Acele imagini din spatiu in care este surprins Pamantul sunt absolut uimitoare, dar ele nu surprind si experienta umana. Asta am incercat sa fac".

 

Castigatorul a fost anuntat de Ben Affleck, cel care a triumfat la aceasta gala anul trecut, cu pelicula Argo.  Aceasta a fost cea de-a 66-a editie a Premiilor DGA si a avut loc la Century Plaza Hotel, iar la vot au participat cei 15.000 de membrii. Premiile DGA au fost acordat la o saptamana dupa cele ale Producatorilor Americani (PGA), atunci cand, pentru prima data in istoria de 25 ani, castigau doua filme trofeul pentru filmul anului: Gravity si 12 Years a Slave.


Alfonso Cuaron
a castigat si Globul de Aur pentru cel mai bun regizor, iar specialistii sustin ca el va triumfa si in noaptea Oscarurilor, la categoria cel mai bun regizor.


Capodopera despre spatiu a lui Cuaron a avut un succes fenomenal pe tot parcursul anului. Pe langa numeroase trofee, Gravity a avut un parcurs exceptional in box-office, cu incasari de 679 de milioane de dolari la nivel mondial. In SUA, Gravity a reintrat in cinematografe, dupa succesul de la Globuri si cele 10 nominalizari la Oscar.


Gala Premiilor Oscar se va desfasura in acest an pe 2 martie, la Dolby Theathre, in Los Angeles, California.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies