marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Revedere cu Michelle Yeoh în filmul de Oscar Memoriile unei gheișe

Cu 3 Oscaruri, 3 premii BAFTA și un Glob de Aur, ecranizarea după romanul cu același nume a creat vâlvă la momentul lansării, în 2005.

Revedere cu Michelle Yeoh în filmul de Oscar Memoriile unei gheișe
Filmul lui Rob Marshall ne introduce în atmosferă exotică, uneori ciudată ca obiceiuri și mentalități specifice, dar și dramatică a tradițiilor specific triste a sorții rezervate de către societatea japoneză a primei jumătăți a secolului XX, tinerelor încă copile care spre neșansa lor nativă nu s-au născut în familii care să facă parte cel puțin din clasa de mijloc a societății.
 
În 1929, Chiyo, o fetiță de nouă ani dintr-un sat japonez, este vândută unei gheișe din Kyoto, Hatsumono, care o supune unui tratament extrem de dur, geloasă fiind pe frumusețea ei uimitoare.



 

 
Într-un târziu, Chiyo e salvată de marea rivală a lui Hatsumono, Mameha (Michelle Yeoh), care o ia sub aripa ei ocrotitoare. Chiyo devine astfel gheișa Sayuri (Ziyi Zhang), pregătită cu toate aptitudinile sociale și artistice de care e nevoie pentru a supraviețui în societatea japoneză a secolului trecut.



 

 
Al Doilea Război Mondial amenință însă atât Japonia, cât și viața lui Chiyo.
 
Interesant este faptul că romanul după care a fost realizată a fost scrisă de un bărbat, nu de o femeie, chiar dacă perspectiva este cea a unei gheișe. 


 

 
Filmul „Memoriile unei gheișe”/„Memoirs of a Geisha” (2005) este difuzat la Pro Cinema duminică seară de la ora 20:30.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies