marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cannes 2024 – Succes pentru Emanuel Pârvu, filmul Trei kilometri până la capătul lumii a fost premiat  

Încă o victorie românească la Cannes. Singurul film înscris în competiția oficială vine acasă cu un trofeu,

Cannes 2024 ndash; Succes pentru Emanuel Pârvu, filmul Trei kilometri până la capătul lumii a fost premiat
Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii” al regizorului român Emanuel Pârvu a fost premiat vineri seara cu Premiul Queer Palm la Festivalul Internațional de Film de la Cannes.
 
Premiul i-a fost înmânat regizorului român de către Lukas Dhont, care a citit şi motivaţia juriului: „O descompunere dură şi preţioasă a unui sistem al violenţei. Perspectiva sa dezvăluie încet lumea patriarhală în care au crescut personajele noastre în care spaţiul de a exista pe deplin este făcut imposibil de structurile ideilor adânc înrădăcinate. [...] În acest film hipnotizant, oamenii par să fie ţinuţi de sfori care îi îndepărtează de lumină, până când unii dintre ei încep să se elibereze”. 


 
La ceremonie a fost prezentă şi Miruna Berescu, co-scenarista şi producătoarea filmului.
 
Pelicula avut parte de recenzii elogioase după premiera sa la prestigiosul festival de film din Franța. „O dramă dură, puternică, despre o întreagă comunitate care vrea să ignore diferențele din alții și propria culpabilitate”, notează „The Guardian” într-o recenzie care vorbește despre o „negare brutală a sinelui” în România profundă.



 

 
„Probleme precum iubirea necondiționată, vinovăția sau simpla frică ies de pe ecran grație unei montări model, transparente și mereu la distanța potrivită. Fără moralisme stângace sau sublinieri inutile, Trei kilometri până la capătul lumii ar putea trece ca o paradigmă pentru un film bine povestit”, scrie și „El Mundo”, care menționează „perfecțiunea” cinematografiei lui Emanuel Pârvu.
 
 
FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

În toiul zvonurilor despre divorț, JLo și Ben Affleck și-au vândut casa

Au trecut de-abia doi ani de când și-au pecetluit dragostea născută acum 20 de ani, dar deja au apărut certurile între ei, iar vânzarea casei nu face decât să pună paie pe foc.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies