marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cannes 2024 - Catherine Deneuve și-a reunit familia într-un film remember despre Marcello Mastroianni

Pelicula prezentată în premieră la Festivalul de Film de la Cannes este un omagiu adus marelui cineast, dar și o poveste nostalgică de familie.

Cannes 2024 - Catherine Deneuve și-a reunit familia într-un film remember despre Marcello Mastroianni
Catherine Deneuve apare în noul film al regizorului francez Christophe Honoré, „Marcello Mio”, unul în care Chiara Mastroianni, colaboratoarea sa de lungă durată și fiica din viața reală a lui Deneuve, joacă o versiune a ei însăși, care adoptă personalitatea tatălui său, starul de cinema Marcello Mastroianni.
 
Practic, pe parcursul unei veri, fiica lui Marcello Mastroianni și a lui Catherine Deneuve este bulversată de propria viață și își spune că ar trebui să trăiască mai degrabă viața tatălui ei. 


 

Alături de mamă și fiică, apare și Benjamin Biolay, un cunoscut cântăreț francez și fost ginere al lui Catherine Deneuve, celebru și pentru lista sa de cuceriri – Carla Bruni, Vanessa Paradis… Faptul că joacă în acest film, dar și apariția sa din iarnă, alături de familia Deneuve-Mastroianni la înmormântarea lui Jane Birkin ne arată strânsa legătură dintre el și Chiara Mastroianni, care sunt și părinții unei tinere pe nume Anna, care tocmai a împlinit 21 de ani.


 

Selectat în Competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes, filmul „Marcello Mio” a fost proiectat la Grand Théâtre Lumière, odată cu lansarea în toate cinematografele franceze.



 

 
Christophe Honoré este cunoscut pentru lungmetrajele sale provocatoare; iar acesta este pentru a treia oară în competiție la Cannes. Cât o privește pe legendara Catherine Deneuve, prezența ei pe Croazetă este aproape un must have al festivalului, doamna cinematografiei franceze impresionând cu vitalitatea sa la venerabila vârstă de 81 de ani.


 

FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

În toiul zvonurilor despre divorț, JLo și Ben Affleck și-au vândut casa

Au trecut de-abia doi ani de când și-au pecetluit dragostea născută acum 20 de ani, dar deja au apărut certurile între ei, iar vânzarea casei nu face decât să pună paie pe foc.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies