marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Carbon, filmul moldovenesc premiat la TIFF, ajunge și pe ecranele din România

Regizat de Ion Borș, este primul film moldovenesc proiectat în cinematografele de la noi.

Carbon, filmul moldovenesc premiat la TIFF, ajunge și pe ecranele din România
Selectat ca propunere a Republicii Moldova pentru Premiile Oscar și a difuzat în peste 25 de orașe din lume, filmul „Carbon“ a fost proiectat în cadrul Transilvania International Film Festival (TIFF) la cinema Victoria din Cluj în prezența echipei.

„Carbon“ explorează teme precum conflictul uman, dezumanizarea și propaganda, oferind o perspectivă provocatoare asupra societății moldovenești. Acțiunea filmului are loc în Republica Moldova a anului 1992, în apropierea zonelor de conflict de pe Nistru, și urmărește peripețiile unui tânăr tractorist, Dima, care, din dorința naivă de a-și construi o viață „normală” alături de iubita sa, pornește într-o călătorie periculoasă spre împlinirea visurilor. Pentru asta, el decide să se înroleze în armată și să ia parte la războiul de la granița cu Transnistria alături de Vasea, un veteran al războiului din Afghanistan. 



O descoperire sinistră, un trup carbonizat, transformă călătoria într-o aventură plină de situații absurde. Dima și Vasea se hotărăsc să-i ofere o înmormântare cuvenită și vor să afle identitatea cadavrului. Prin această poveste tulburătoare, ei învață lecția esențială de a fi un om, o experiență care le va schimba viața.



 

Considerat a fi cel mai de succes film moldovenesc al ultimei perioade, pelicula lui Ion Borș și, după încheierea festivalului, a intrat în turneu de promovare prin țară, pentru ca din 7 iulie să poată fi văzut în cinematografele din România.

 

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies