marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

De vineri până duminică, la Salonta se desfășoară în aer liber Festivalul Filmului pe Frontieră

Câteva producții din România și Ungaria premiate la festivaluri internaționale vor fi proiectate în Parcul Central din Salonta.

De vineri până duminică, la Salonta se desfășoară în aer liber Festivalul Filmului pe Frontieră
Aflat deja la a patra ediție, Festivalul Filmului de Frontieră încearcă să familiarizeze publicul cinefil cu producțiile de aici și de dincolo de graniță, cu cinci titluri de succes ale celor două cinematografii, română și ungară. 
 
Astfel, în cele trei zile de festival în aer liber, vor fi proiectate „R.M.N.“ în regia lui Cristian Mungiu, film selectat anul acesta în competiţia oficială de la Cannes); „Fiul lui Saul“ în regia lui László Nemes, câştigător al premiului Oscar pentru film străin în anul 2016); „#dogpoopgirl“, peliculă care a câştigat Marele Premiu la Festivalul de la Moscova în 2021; „Eden“, nominalizat pentru cel mai bun film la Festivalul de Film de la Rotterdam; și „Moştenirea“, filmat la Salonta în 2021, în regia lui Marian Fărcuţ.

 
Dacă „Moştenirea“ va avea o proiecţie specială în cadrul festivalului, în prezenţa actorilor şi a echipei de filmare, regizorul Andrei Huţuleac se va întâlni cu publicul şi pentru a-şi prezenta filmul lui de debut „#dogpoopgirl“, în timp ce regizoarea Agnes Kocsis va ajunge şi ea la Salonta pentru proiecţia filmului „Eden“.

Andrei Huțuleac

 
Ca şi la ediţiile precedente, proiecţiile vor avea lor vineri, sâmbătă şi duminică, de la ora 21:00, în Parcul Central din Salonta, cu intrare gratuită. Vor fi urmate de întâlnirea publicului cu invitaţii festivalului pentru sesiuni de întrebări şi răspunsuri pe marginea filmelor vizionate.
 
FOTO: pagina oficială

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies