marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Emoții, riscuri și drumul inițiatic al unui băiat, alături de Calul de curse

Lumea curselor de cai văzută prin ochii unui adolescent cu probleme și relația specială pe care o construiește cu armăsarul său.

Emoții, riscuri și drumul inițiatic al unui băiat, alături de Calul de curse
Sensibil, brutal pe alocuri, frustrant, dar și eliberator. Un film construit pe drama unui adolescent de 15 ani, Charley Thompson (Charlie Plummer), care își pierde prematur mama, duce o viață dezordonată și tot ce-și dorește este puțină stabilitate în viața lui care nici nu a început bine.
 
Ca fiu al unui tată singur care lucrează în depozitele din nord-vestul Pacificului, stabilitatea este greu de găsit. În speranța unui nou început, se mută în Portland, Oregon, unde Charley acceptă o slujbă de vară la un antrenor de cai ratat (Steve Buscemi) și prinde drag de un cal de curse numit Lean on Pete.
 
Scenele băiatului cu armăsarul său sunt demne de carte a simțurilor, scenariul realizat chiar după romanul „Lean on Pete“ al lui Willy Vlautin convingând juriul Festivalului de Film de la Veneția să-i acorde tânărului actor Charley Plummer premiul Marcello Mastroianni.
 
Filmul îi are în distribuție și pe Chloë Sevigny ca jocheul Bonnie și Steve Buscemi, în rolul antrenorului Del Montgomery.
 


Filmul „Calul de curse“/„Lean on Pete“ (2017) este difuzat la Pro Cinema sâmbătă de la ora 22:15.



Galerie foto


Modifică setările cookies