marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Francis Ford Coppola trece printr-o mare cumpănă - i-a murit soția, cineasta Eleanor Coppola, mama Sofiei Coppola

A fost recunoscută pentru documentarul său din 1991, Hearts of Darkness: „A Filmmaker's Apocalypse”, precum și pentru alte lucrări cinematografice.

Francis Ford Coppola trece printr-o mare cumpănă - i-a murit soția, cineasta Eleanor Coppola, mama Sofiei Coppola
Cea de-a șaptea artă este din nou în doliu în această vineri. Regizoarea și scriitoarea americană Eleanor Coppola, soția lui Francis Ford Coppola, a murit la vârsta de 87 de ani în California. Într-un comunicat, familia ei a anunțat vestea. Aceasta a precizat că a murit la ea acasă, înconjurată de cei dragi, dar nu a specificat cauza morții.
 
Eleanor Coppola e cunoscută pentru documentarul său din 1991, „Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse”, precum și pentru alte lucrări cinematografice care relatează filmele soțului și copiilor ei. Multe dintre documentarele sale sunt priviri din culisele filmelor, cum ar fi „Marie Antoinette”, care a fost regizat de fiica sa, Sofia Coppola. Eleanor Coppola a surprins obstacolele care au pus în pericol filmele familiei sale, chiar înainte ca acestea să ajungă pe marele ecran. Prin intermediul filmărilor sale, ea a reușit să ilustreze nu doar ceea ce presupune un film din punct de vedere financiar, ci și să surprindă încărcătura emoțională pe care cinematografia o are asupra oamenilor, atât în fața camerei, cât și în afara ei.


 
Eleanor Jessie Neil a primit numele de familie Coppola de la soțul ei, Francis Ford Coppola, pe care l-a întâlnit în anii 1960, în timpul producției filmului „Dementia 13”, când era asistent de regie artistică la primul său film. S-au căsătorit și au avut doi copii: Sofia și Roman.
 
Eleanor Coppola a scris și două cărți de succes. Prima, „Notes on the Making of Apocalypse Now”, a consemnat parcursul filmului din 1976 până în 1979. Luarea de notițe detaliate a continuat și în alte domenii ale vieții sale, deoarece a colecționat și a scris despre evenimentele majore din viața sa. Cu notițe care acoperă un interval de timp de 30 de ani, avea să scrie cartea „Notes on a Lifetime”.



 
Moartea ei lasă un gol semnificativ în industria cinematografică. Îi supraviețuiesc soțul ei, Francis Ford Coppola, și copiii ei, Sophia Coppola și Roman Coppola.

FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies