marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

GALERIE FOTO! Cele mai slabe 10 remake-uri din istorie!

O reluare a unui subiect de film nu inseamna neaparat imbunatatiri si succes garantat. Iata 10 titluri care au dezamagit in comparatie cu filmele originale!

GALERIE FOTO! Cele mai slabe 10 remake-uri din istorie!

 



CLICK AICI PENTRU A DEVENI FAN PROCINEMA PE FACEBOOK!


10. “The Invasion” (2007)
Originalul apartine lui Don Siegel si a fost realizat in 1956 cu Kevin McCarthy in rolul unui medic intr-un orasel. El descopera ca oamenii sunt inlocuiti cu dubluri extraterestre. O premisa ingenioasa care s-a mai bucurat de doua remake-uri in 1978 si 1993.

Din pacate cel care apartine lui Oliver Hirschbiege cu Nicole Kidman si Daniel Craig in rolurile principale a fost un esec. Cei doi actori pareau ca vor sa fie oriunde in alta parte decat in acest film, interpretarile lor fiind aproape blank.

Regizorul a incercat sa amestece anumite elemente filozofice care au adus mai multa confuzie, decat atractivitate. Filmul initial a fost atat de reusit tocmai pentru ca a fost simplu si la obiect.


9. “The Omen” (2006)

Filmul este de referinta in categoria horror. Regizorul Richard Donner a realizat in 1976 o poveste terifianta a unui ambasador care afla ca fiul sau este nimeni altul decat diavolul.

Remake-ul lui John Moore lansat pe 06.06.06 a dezamagit fanii genului prin abordarea sa aproape mieroasa si prin lipsa de tensiune.

8. “Psycho” (1998)
Capodopera lui Alfred Hitchcock este un teribil exercitiu de suspans. Aproape fiecare scena din hotelul izolat este greu de suportat. Gus Van Sant a recreat aproape filmul lui Hitchcock cu Vince Vaughn in rolul principal care n-a reusit nici pe departe sa transmita acea stare de animozitate, ca sa nu mai vorbim de acea privire diabolica.

7.”Alfie” (2004)
In 1966, Michael Caine joaca rolul unui barbat care nu-si poate lua privirea de la femei. Incorigibil in atitudinea sa, el are o moralitate indoielnica. “Alfie” nu a facut valuri in anii ’60, dar Caine ramane in memoria tuturor ca un actor ireprosabil.

Remake-ul cu Jude Law in rolul principal l-a transformat pe Alfie dintr-un nemernic obraznic, dar atragator, intr-un barbat dezgustator si atat. Nu face decat sa alerge dupa Sienna Miller pentru sex, dar nu compune un personaj cat de cat atractiv.



6. “City Of Angels” (1998)

Filmul lui Wim Wenders, “Wings Of Desire”, este poate printre cele mai frumoase povesti de dragoste din cinematografie. Un inger venit pe pamant se indragosteste de o muritoare. Este dispus sa renunte la nemurirea sa pentru dragoste.

Filmul cu Nicolas Cage si Meg Ryan este aproape stupid pe langa capodopera lui Wenders, plin de clisee si prea patetico-sentimental pentru o poveste atat de frumoasa.


5. “Charlie & The Chocolate Factory” (2005)
Originalul se numeste “Willy Wonka & The Chocolate Factory” si a aparut in 1971 cu Gene Wilder in rolul carismaticului cofetar. Un muzical fantezist  care se poate incadra in filme pentru copii.

Tim Burton a venit cu o varianta prea ciudata pentru ceea ce s-a vrut initial. Wonka interpretat de Johnny Depp seamana mai degraba cu un cosmar al copiilor. Atmosfera este prea sinistra si trista cu Depp lipsit de viata care nu este nici pe departe fermecator.



4.” Vanilla Sky” (2001)

Penelope Cruz joaca in 1997 in  filmul lui Alejandro Amenabar “Abre Los Ojos” (“Open Your Eyes”), o drama misterioasa a unui barbat care incepe sa-si piarda mintile in urma unui accident de masina.

Tom Cruise apare alaturi de aceeasi Penelope Cruz intr-o adaptare care pare un ghiveci, parca regizorul Cameron Crowe a visat originalul, dar si-a mai amintit doar jumatate. Cruise e atat de infatuat incat e greu sa empatizezi cu el atunci cand lucrurile o iau pe aratura.

3. “House Of Wax” (2005)
In anii ’50 se lansa filmul de groaza “House of Wax” in varianta 3D, un triumf tehnic, dar si un film pe cinste. Povestea unui colectionar de figurine de ceara care deschide un muzeu cu oamenii pe care-I ucide.

Elisha Cuthbert, Chad Michael Murray si prea cunoscuta Paris Hilton se reunesc intr-o varianta aproape jenanta a filmului. Plin de violenta gratuita, sange, lipsit de tensiune si de savoare, nu poti decat sa te bucuri atunci cand Hilton si-o ia in freza, la propriu.



2. “The Italian Job” (2003)

Filmul cu Michael Caine din 1969 este o comedie despre un jaf care trebuie sa aiba loc pe strada. Hotii provoaca un traffic jam pentru a-si atinge scopul.

“The Italian Job” din 2003 este un film de actiune perfect, dar ii lipseste umorul din filmul original. Spectatorii vor mai mult decat explozii si urmariri.

1. “The Ladykillers” (2004)
Unul dintre cei mai indragiti regizori de comedie, Alexander Mackendrick, realizeaza filmul perfect echilibrat cu un umor macabru genial despre o banda de infractori care incearca sa traga in piept o batranica simpatica.

Fratii Coen sunt cei care au cam dat cu bata-n balta cand s-au decis sa faca un remake. Se rade la film, dar incomparabil cu primul.


Sursa: totalfilm.com/


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies