marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Isabelle Adjani, condamnată la doi ani de închisoare?

Splendida actriță franceză a fost judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Isabelle Adjani, condamnată la doi ani de închisoare?
Isabelle Adjani, figură legendară a cinematografiei franceze, recompensată cu cinci premii César, a fost condamnată joi la Paris, la doi ani de închisoare cu suspendare şi la plata unei amenzi în valoare de 250.000 de euro pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, transmite AFP.
 
Actrița a fost găsită vinovată pentru sustragerea de la plata a 236.000 de euro din impozitul pe venit şi a unor taxe de transfer în valoare de 1,2 milioane de euro. Și asta după ce Isabelle Adjani şi-a stabilit în mod fictiv domiciliul în Portugalia între 2016 şi 2017, dar şi pentru disimularea unei donaţii în valoare de două milioane de euro sub forma unui împrumut şi transferarea a 120.000 de euro,  prin intermediul unui cont american nedeclarat.


 
De altfel, chiar în America se și afla Isabelle Adjani în momentul în care s-a dat hotărârea judecătorească, deși avocații au insistat ca ședința să fie amânată. 
 
Cert e că instanța de la Paris nu a ținut cont nici de faptul că judecau dosarul unei celebrități. „E o actriţă cu un talent incontestabil, dar cu nimic mai puţin o contribuabilă“, a spus preşedinta instanţei.
 
FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies