marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Remember glorios al lui Heath Ledger, alături de Mel Gibson în Patriotul

S-au împlinit deja 15 de ani de la decesul lui Heath Ledger, dar magia celuloidului ni-l readuce mereu în prim-plan, în cele mai de succes producții.

Remember glorios al lui Heath Ledger, alături de Mel Gibson în Patriotul
Heath Ledger a știut că lucrează cu un mega star atunci când a ajuns pe platoul de filmare al filmului „Patriotul”. Lucrul cu Mel Gibson a fost incredibil de prețios pentru tânărul actor, iar experiența avea să îl ghideze în următorii ani ai carierei sale. Și, chiar dacă între ei a intervenit mai târziu o ruptură, Mel Gibson i-a fost unul dintre cei mai importanți mentori.
 
Cei doi actori au creat o legătură puternică, Heath Ledger jucând rolul fiului eroului principal, interpretat de Mel Gibson. Benjamin Martin este un tată singur din epoca colonială (1776) care își crește copiii la o fermă izolată din Carolina de Sud. Fiul său cel mare, Gabriel Martin, insistă să lupte în Războiul de Independență împotriva dorinței tatălui său. Însă când Gabriel este luat prizonier de soldații britanici, Benjamin se alătură el însuși luptei.


 
Aflat încă la începutul carierei sale, Leder a reușit să culeagă multe lecții importante de la un profesionist experimentat precum Gibson. Tânărul actor spunea că „a învățat foarte multe despre cum să se relaxeze și să se destindă pe platou și să nu se pregătească prea mult, să nu se gândească prea mult”, a declarat el pentru Cinema.com într-un interviu acordat în 2001. De asemenea, a învățat cum „abordează” Gibson industria divertismentului. Totuși, nu doar performanța și profesionalismul lui Gibson l-au impresionat pe Ledger - ci și personajul său.
 
„Doamne, când am ajuns prima dată pe platou, tremuram de frică, dar el m-a făcut imediat să mă simt în largul meu”, povestea Heath Ledger. Tânărul actor avea multe emoții, dar starul din „Braveheart” l-a învățat cum să se relaxeze. „El este cu adevărat echilibrat, cu adevărat”, a insistat Ledger.


 
Co-starul lui Ledger a fost „un astfel de gentleman”, ceea ce l-a lăsat „plăcut surprins”. Ledger a explicat că „nu toată lumea în poziția lui este la fel de prietenoasă ca el”. În timp ce filma „The Patriot”, Ledger era proaspăt ieșit din rolul său de debutant din „10 Things I Hate About You”. Lucrul cu Gibson „a fost un pas mare în viața mea și în cariera mea profesională”, a recunoscut Ledger într-un interviu televizat. Totuși, el a constatat că Gibson era „complet normal”, în ciuda „statutului său de superstar”.


 
Din păcate, cei doi actori aveau să se certe câțiva ani mai târziu. Când lui Heath Ledger i s-a oferit rolul lui Ennis del Mar în „Brokeback Mountain”, Mel Gibson l-a încurajat să îl refuze, potrivit celor de la „New York Daily News” în 2008, pentru că a crezut că rolul i-ar fi ruinat cariera. Ledger, însă, nu a luat în considerare sfatul lor și a acceptat totuși rolul, ceea ce l-a costat prietenia cu fostul său coleg de scenă. El a declarat chiar că rolul a fost „un fel de reacție împotriva comparației conform căreia eu sunt noul Mel Gibson”. 



 
Relația lor nu și-a mai revenit niciodată după aceea, cu toate că filmul a rămas un reper în cariera lui Ledger, fapt pentru care Mel Gibson a emis o declarație plină de regrete după moartea lui Ledger în 2008, deplângând faptul că „ar fi trebuit să îl sune cu ani înainte”.

 
Filmul „Patriotul”/„The Patriot” (2000), cu Mel Gibson și Heath Ledger în rolurile principale, este difuzat la Pro Cinema duminică seara de la ora 22:30.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies