marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Kate Winslet laudă poziția tinerelor vedete față de fat shaming, după ce ea însăși i-a căzut victimă începutul carierei

Actrița britanică spune că „femeile de acum se nasc cu o voce”.

Kate Winslet laudă poziția tinerelor vedete față de fat shaming, după ce ea însăși i-a căzut victimă începutul carierei
O voce pe care ea nu o avea, la vârsta lor… Kate Winslet a lăudat tinerele actrițe pentru că luptă împotriva stereotipurilor corporale dăunătoare, în timp ce a vorbit despre criticile pe care le-a îndurat din cauza aspectul ei, de-a lungul carierei sale.
 
În timpul interviului acordat luni în cadrul emisiunii „The Today Show” de la NBC, gazda Hoda Kotb a catalogat-o pe câștigătoarea premiului Oscar ca fiind o „campioană a feminismului”.
 
Kate Winslet a punctat că trendul este cel care i-a permis: „Este foarte interesant cât de mult s-a schimbat percepția generală. Și mă gândesc la momentele în care am fost nevoită să spun: «Ei bine, uite, voi fi eu însămi. Și am forme, asta sunt eu»“, spune cea care, la începutul carierei, a fost o victimă a „fat-shaming”-ului (adică a acelora care fac glume pe seama greutății altei personae), un practică foarte răspândită pe vremuri.


 
„Asta s-a schimbat. Și s-a schimbat pentru că femeile de acum se nasc cu o voce. Au o voce, învață cum să se agațe de ea și se apără singure. Ele știu că sunt importante. Știu că și ele contează și sunt grozave. Este un moment interesant, cred, pentru tinerele actrițe să intre într-o industrie ca aceasta, care este uriașă. Dar să se simtă susținute, sprijinite. Este minunat."


 

Vedeta britanică a vorbit anterior despre hărțuirea corporală pe care a suferit-o în perioada în care a devenit celebră, în 1997, în filmul „Titanic” și cum i s-a spus că va fi distribuită în roluri de „fată grasă” în timp ce era studentă. „Poate fi extrem de negativ”, a declarat ea pentru „Sunday Times” în 2021. „Oamenii sunt supuși unei examinări care este mai mult decât poate face față o persoană tânără și vulnerabilă. Când eram mai tânără, agentul meu primea telefoane care mă întrebau: «Cum e greutatea ei?». Nu glumesc! Asta este hărțuire, știți, și chiar la limita abuzului, aș spune eu. Așa că este reconfortant faptul că acest lucru a început să se schimbe.“

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies