marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Martin Scorsese: regizorul va transforma filmul Gangs of New York intr-un serial de televiziune

Regizorul american Martin Scorsese va adapta filmul sau "Bandele din New York/ Gangs of New York" intr-un serial de televiziune. Anuntul oficial a fost facut de catre compania de productie si distributie Miramax.

Martin Scorsese: regizorul va transforma filmul Gangs of New York intr-un serial de televiziune

GALERIE FOTO Topul celor mai bune roluri ale lui Leonardo DiCaprio

 

Filmul Gangs of New York (2002), cu Daniel Day-Lewis, Leonardo DiCaprio si Cameron Diaz, a prezentat luptele sangeroase dintre imigrantii irlandezi si "nativii" (nascuti in Statele Unite) din cartierul newyorkez Five Points, in a doua jumatate a secolului al XIX-lea.

"Serialul va prezenta multitudinea de evenimente care aveau legatura cu crima organizata la trecerea dintre secole si putin dupa aceea, in Statele Unite, nu doar la New York, ci si in alte orase precum Chicago si New Orleans", se afirma in comunicatul postat de compania Miramax pe site-ul ei.

"Aceasta epoca din istoria si mostenirea culturala a Statelor Unite este bogata in personaje si in povesti pe care nu am putut sa le explorez pe deplin intr-un lungmetraj de doua ore", a precizat la randul sau cineastul Martin Scorsese. "Un serial de televiziune ne ofera timpul si libertatea creativa de care avem nevoie pentru a da nastere acelei lumi. Sunt entuziasmat de ideea de a colabora cu Miramax pentru a spune lumii aceste povesti".

 

 


Martin Scorsese
nu este strain de micul eran, dupa ce s-a implicat si in  "Imperiul din Atlantic City/ Boardwalk Empire", produs de postul HBO, un serial care descrie felul in care a aparut crima organizata in Atlantic City in perioada prohibitiei. Cineastul american este producatorul serialului si a regizat primul episod al acestui show TV.

Gangs of New York a fost nominalizat la zece categorii la Oscarurile din 2003 - inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun actor (Daniel Day-Lewis) si cel mai bun regizor (Martin Scorsese) - insa nu a castigat niciun trofeu, pretioasele statuete fiind impartite in acel an intre productiile "Orele/ The Hours", "Chicago" si "Pianistul/ The Pianist".

 

Unul dintre cele mai fascinante personaje din film ramane Bill The Butcher, interpretat magistral de Daniel Day-Lewis. Acesta  il joaca pe violentul stapan al New York-ului Bill 'The Butcher' Cutting. Renumitul producator de film Harvey Weinstein a povestit ca Daniel Day-Lewis lucra ca cizmar in Florenta, Italia, inainte ca DiCaprio si Martin Scorsese sa-l "pacaleasca" sa vina la New York pentru filmarile de la Gangs of New York.


S-a spus despre el ca a ascultat pe toata durata filmarilor de la Gangs of New York muzica lui Eminem pentru a-si mentine un nivel ridicat de agresiune. S-a certat pe platouri cu Liam Neeson, acesta din urma fiind furios pentru ca Daniel, cunoscut pentru metoda lui drastica de a intra in pielea personajelor,  refuza in afara filmarilor sa i se adreseze pe numele adevarat. A filmat fara intrerupere o scena de lupta cu Leonardo DiCaprio in acelasi film, desi starul din Titanic i-a rupt nasul.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies