marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Operațiunea Mincemeat, un nou film de război cu Colin Firth

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, doi ofițeri de informații se folosesc de un cadavru și de acte false pentru a păcăli trupele germane.

Operațiunea Mincemeat, un nou film de război cu Colin Firth
Suntem în anul 1943. Aliații vor să distrugă controlul pe care-l are Hitler asupra Europei și au de gând să lanseze un asalt asupra Siciliei. Dar ei se confruntă cu o provocare imposibilă: cum să protejeze forța invaziei de o posibilă anihilare? 
 
Totul cade pe umerii a doi ofițeri remarcabili, Ewen Montagu (Colin Firth) și Charles Cholmondeley (Matthew Macfaydyen), care trebuie să creeze cea mai inspirată și improbabilă strategie de dezinformare din acest război. Aceasta îl are în centru pe cel mai neașteptat agent secret: un ins decedat. 
 
„Operațiunea Mincemeat“ e povestea extraordinară și adevărată a unei idei care a sperat să întoarcă situația în avantajul Aliaților, asumându-și riscuri imposibil de mari, sfidând logica și împingând nervii creatorilor săi la limită.


 
În contextul narațiunilor din cel de-al Doilea Război Mondial, povestea este un amestec cinematografic unic, bizar și seducător de spionaj la nivel înalt și ficțiune ingenioasă, în care mizele nu puteau fi cu nimic mai mari. Scenariul lui Michelle Ashford îmbină mai multe fire și stări de spirit: tensionat, romantic, palpitant, neașteptat de amuzant și nesfârșit de surprinzător. Spune o poveste bogată în umanitate a soldaților pe care îi vedem rar, care duc un alt fel de război în umbră și înșelăciune, bântuiți de conștiința că certitudinea și garanția succesului nu se găsesc nicăieri.


 
Filmul „Operațiunea Mincemeat“/„Operation Mincemeat“ (2022) este difuzat la Pro Cinema duminică seara de la ora 20:30 și, în reluare, de la 01:15.

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies