marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Pe 14 iulie, Pro Cinema spune Vive la France! cu Împăratul Parisului

Vincent Cassel este François Vidocq, un alt erou care ne destăinuie din misterele Parisului.

Pe 14 iulie, Pro Cinema spune Vive la France! cu Împăratul Parisului
Sub domnia lui Napoleon, François Vidocq (Vincent Cassel), singurul om care a evadat din cea mai mare colonie penitenciară a țării în 1805, este o legendă a lumii underground pariziene. 
 
Lăsat să moară după ultima sa evadare spectaculoasă, fostul deținut al coloniei penitenciare încearcă să își refacă viața sub înfățișarea unui comerciant de țesături, necăsătorit.


 

Când este acuzat de o crimă pe care nu a comis-o, el face o înțelegere cu poliția: va căuta criminalii pe străzile Parisului, cu ajutorul altor foști deținuți, în schimbul libertății sale.

 
Interesant este că aceasta este o poveste adevărată. Eugène-François Vidocq chiar a fost o figură importantă a istoriei Franței, cu toate că nu este foarte cunoscut, și a fost portretizat pe ecran de numeroase ori, în filme precum „Vidocq” (1911), „Vidocq” (1939), „Un scandal la Paris” (1946), „Le cavalier de Croix-Mort” (1948), „Povestea contelui de Monte Cristo” (1961) și „Vidocq” (2001), printre altele. 



 

 
Mai mult, decorurile, costumele și frumusețea replicilor în franceză, plus imaginea unui Arc de Triomphe în construcție, ne teleportează într-un Paris de acum două secole, periculos, plin de secrete, dar și cu accente romantice, seducătoare.



 

 
Filmul „Împăratul Parisului”/„L’Empereur de Paris” (2018) este difuzat la Pro Cinema duminică seara de la ora 22:45.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies