marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Prea cald? Freeze, motherfu**er: 5 filme care te ingheata instant

Propunerile noastre cinematografice anti-canicula respecta doua conditii fundamentale. Sunt filmate la multe grade sub zero, avand un efect de racorire imediat. In plus starile traite de spectatori variaza de la cativa fiori reci pe sira spinarii pana la o spaima de gheata.

#1

Alive (1993)

Imaginea pe care o vedeti in dreapta este autentica si dateaza din 1972. Iar Alive cu Ethan Hawke este filmul care povesteste acele evenimentele petrecute in Muntii Anzi. Atunci cand 16 supravietuitori ai unui accident aviatic, o parte din membrii echipei de rugby a Uruguay-ului (plus familii si prieteni), au fost gasiti dupa mai bine de 2 luni de zile in care, raniti fiind, au avut de infruntat raul de altitudine, frigul napraznic si lipsa hranei.

#2

Fargo (1996)

Unul din filmele de la inceputul carierei fratilor Coen, Fargo se petrece intr-o mare imaculata de zapada patata de sange. Filmat in Dakota de Nord si Minnesota, doua dintre cele mai reci state americane, filmul racoreste imediat cu planurile largi inghetate si amuza inteligent cu amestecul de infractionalitate la limita stupiditatii si coincidente nefaste.

#3

Frozen (2010)

Fara sa reprezinte vreo capodopera cinematografica, Frozen ofera exact ceea ce v-am promis: un peisaj hibernal permanent si niste sperieturi care sa va faca sa tremurati. Filmul spune povestea unei gasti de pustani care ramane suspendata in telescaun in mijlocul unei partii de schi in mijlocul unei nopti geroase. Ce sa faci, ce sa faci?

#4

The Shining (1980)

Un roman de Stephen King ecranizat de Stanley Kubrick cu Jack Nicholson in rolul principal. De alte argumente nici n-ar fi nevoie ca sa vedeti filmul. Si daca l-ati vazut deja, The Shining tot mai merita o vizionare in zilele astea fierbinti pentru ca actiunea se petrece in buna parte intr-o iarna geroasa, iar psihoza atinsa de personajul lui Jack Torrance ingheata sangele privitorului in vena.

#5

The Thing (1982)

Horror-ul original semnat John Carpenter cu Kurt Russell in rol principal o sa primeasca in toamna asta un remake. Dar nu acesta e motivul pentru care prinde un loc pe lista noastra scurta. Ci pentru ca actiunea are loc in cel mai friguros loc de pe Pamant – Antarctica si pentru ca baga groaza in privitor de aproape 20 de ani incoace.

Extra bonus

Flight: A Snowboard Film (nelansat inca)

Desi n-a ajuns nici macar in cinematografele straine, Flight merita un loc extra in oferta noastra. Cu un buget gras care a permis echipamente tehnice de ultima generatie si niste snowboarderi absolut nesanatosi la cap, producatorii par sa fi tras un material absolut special. Trailerul are suficienta zapada cat sa va scada temperatura. Enjoy!

.


Modifică setările cookies