marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Surpriza verii la incasari in cinematografe: comedia deocheata

S-a tras oblonul peste vara lui 2011 si box office-ul la nivel international e pe placul producatorilor si distribuitorilor: un record de incasari de 8.46 miliarde de dolari! Supriza cea mare vine insa de la un gen pe care nu multi ar fi pariat: comedia pentru adulti a strans 1.3 miliarde de dolari din 6 titluri. Sa le (re)vedem...

 

The Hangover Part II

Aprecierile negative facute de criticii de film nu i-au tinut departe de sala de cinema pe fanii lui Doug, Alan, Stu si Phil. A doua lor portie de aventuri necenzurate prin decoruri thailandeze a reusit sa stranga la nivel international 581 de milioane de dolari, in conditiile unui buget de 80 de milioane. La asa o profitabilitate nu mai mira pe nimeni ca deja a fost anuntat un al treilea film pentru 2014. Nici in Romania comedia semnata Todd Phillips n-are de ce sa se rusineze: a obtinut incasari de peste 1 milion de dolari.

 

 

Bridesmaids

Daca succesul lui Hangover la box office era oarecum asteptat, ceea ce a reusit Bridesmaids, o varianta echivalenta, dar de sex feminin, a luat pe toata lumea prin surprindere. Fara nume mari in distributie, dar cu un scenariu amuzant si cu tupeu, Domnisoarele de onoare au cucerit si publicul si critica. Investitia producatorilor de 33 de milioane de dolari a dat roade bogate, filmul incasand la nivel international peste 270 de milioane de dolari. In Romania performantele sale au fost totusi modeste: 25 de mii de spectatori si venituri putin peste 100 de mii de dolari.

 

 

Bad Teacher

Primul film din lista noastra care-l include si pe Justin Timberlake in distributie, Bad Teacher, s-a apropiat ca total al incasarilor worldwide de 200 de milioane de dolari, la un buget anuntat de “doar” 20 de milioane. Si la noi Profa rea a starnit interesul publicului generand venituri frumusele, de aproape jumatate de million de dolari. Chiar daca aprecierile criticilor au fost mai degraba negative, publicul cinefil a tinut sa o vada pe Cameron Diaz intr-o ipostaza neobisnuita: interpretand un personaj rautacios, plin de vicii si cu un vocabular murdar. 

 

 

Horrible Bosses

Un buget de 35 de milioane de dolari si un cast puternic (Jennifer Aniston, Kevin Spacey, Jason Bateman sau Colin Farrell) au reusit sa impinga povestea sefilor de cosmar, primita cu cronici amestecate, la un volum total de incasari respectabil: 194 de milioane de dolari. Iar filmul inca mai ruleaza in diverse tari, inclusiv in Romania unde ii merge de minune. Poate si din cauza ca romanul isi iubeste sefu’ de nu mai poate, comedia fara perdea a reusit sa stranga in cinematografele de la noi o alta jumatate de million de dolari.

 

 

The Change-Up

Change-Up e intr-o situatie paradoxala. Se afla pe lista noastra pentru ca e una din comediile deocheate ale acestei veri deci contribuie la cifra totala foarte buna obtinuta de acest gen. Dar cifrele sale propriu-zise de box office arata a esec. Un total de 44 de milioane de dolari obtinut worldwide, la un buget de 52 de milioane investiti. Cu toate astea filmul care se bazeaza pe o premiza de tip schimb de corpuri a reusit in Romania cifre foarte bune – a strans in 4 saptamani peste 50 de mii de spectatori si venituri mai mari un sfert de million de dolari.

 

 

Friends With Benefits

De ce n-ar putea deveni doi amici buni parteneri de sex ai atat? Exploatarea comica a unui cliseu romantic,  folosind doi actori tineri si in voga care au si ajuns ulterior sa formeze un cuplu in viata de zi cu zi – Justin Timberlake si Mila Kunis, a adus cronici mai degraba favorabile si incasari worldwide de 85 de milioane de dolari la un buget investit de 35 de milioane. La noi Prietenia cu folos e abia la inceput de drum, dar primele cifre nu anunta un hit – in jur de 13 mii de spectatori si incasari de 75 de mii de dolari dupa prima saptamana in cinema.


Modifică setările cookies