marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Wolf of Wall Street, cel mai profitabil film din cariera lui Martin Scorsese

Lupul de pe Wall Street, de Martin Scorsese, a devenit cel mai profitabil lungmetraj din filmografia regizorului american, cu incasari de 300 de milioane de dolari la nivel global, potrivit estimarilor oferite de boxofficemojo.com, dupa weekendul trecut de proiectii.

The Wolf of Wall Street, cel mai profitabil film din cariera lui Martin Scorsese

Filmul lui Martin Scorsese, creat ca o  satira la adresa coruptiei si lacomiei din lumea speculatiilor la bursa, cu Leonardo DiCaprio in rolul principal, a depasit recordul stabilit anterior de thrillerul "Shutter Island" (2010), care a avut incasari de 294 de milioane de dolari in toata lumea, conform  Hollywood Reporter. Shutter Island l-a avut ca protagonist tot pe Leonardo DiCaprio.

Totodata, filmul "Lupul de pe Wall Street", bazat pe cartea autobiografica a brokerului Jordan Belfort, a obtinut, pana in prezent, incasari de 108 milioane de dolari in Statele Unite ale Americii. Filmul a fost extrem de apreciat si de critici, fiind bine primit la toate festivalurile importante de gen, din sezonul cinematografic care se incheie la Hollywood cu gala premiilor Oscar.


Pentru rolul lui Jordan Belfort, Leonardo DiCaprio a castigat, in ianuarie, un Glob de Aur la categoria "cel mai bun actor intr-un musical sau film de comedie" si este nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal - castigatorul fiind desemnat intr-o ceremonie ce va avea loc pe 2 martie, la Los Angeles. De asemenea, Jonah Hill, interpretul lui Donnie Azoff, cel mai apropiat colaborator al lui Belfort, a primit o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar. Fanii si presa straina considera ca actorul are mari sanse la statueta, alaturi de Matthew McConaughey, nominalizat si el in acest an cu un rol fabulos in Dallas Buyers Club.

 

 


The Wolf of Wall-Street  a mai primit nominalizare la Oscar pentru cel mai bun film, pentru cel mai bun regizor si pentru cel mai bun scenariu original.

Intr-o cariera de peste sase decenii in industria cinematografica, Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenti cineasti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "Soferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Taurul furios/ Raging Bull" (1980) si "Baieti buni/ Goodfellas" (1990), dar si al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public si de critici, precum "Bandele din New York/ Gangs of New York" (2002), "Aviatorul/ The Aviator" (2004), "Hugo" (2011) si "Lupul de pe Wall Street" (2013). Martin Scorsese, in varsta de 71 de ani, a primit si 12 nominalizari la Oscar, trofeu pe care l-a obtinut in cele din urma in 2007, cu filmul "Cartita/ The Departed".

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies