marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Aventura lui Bilbo Baggins continuă în Hobbitul-Dezolarea lui Smaug

Partea a doua din trilogia „Hobbitul” îl conduce pe eroul său și pe prietenii lui la Muntele Singuratic.

Aventura lui Bilbo Baggins continuă în Hobbitul-Dezolarea lui Smaug
Povestea continuă aventurile lui Bilbo Baggins (Martin Freeman) pe parcursul călătoriei alături de vrăjitorul Gandalf (Ian McKellen) și cei 12 gnomi conduşi de Thorin Oakenshield (Richard Armitage), în misiunea lor de a pune din nou stăpiânire pe Regatul Pierdut, Erebor. 
 
Bilbo și noii săi prieteni trebuie să înfrunte multe pericole, să parcurgă teritorii ostile și să țină piept, în final, înfricoșătorului și vicleanului dragon Smaug, interpretat, prin intermediul motion-capture, de Benedict Cumberbatch.
 
Pe urmele eroilor se află o întreagă armată de orci, iar aceştia nu ezită să-i urmărească chiar și pe teritoriul elfilor. Mai mult, micii aventurieri trebuie să se grăbească, întrucât intrarea secretă în Muntele singuratic este accesibilă, conform legendelor, doar la apusul unei zile ce se apropie cu repeziciune...


 

Chiar dacă Bilbo rămâne personajul principal, interpretat cu aceeaşi dedicaţie de britanicul Martin Freeman, hobbitul este întrecut în intensitate de mai toate celelalte personaje, rămânând doar un liant scenaristic al poveştii, cu ajutorul inelului său magic. Richard Armitage este excelent în rolul lui Thorin, tot mai obsedat de recuperarea regatului strămoşilor săi şi gata să sacrifice totul pentru a călca din nou pe piatra şlefuită din Erebor. O achiziţie extrem de importantă este Bard Arcaşul (Luke Evans), luntraş în Oraşul de pe lac, aşezarea umană din apropierea Muntelui singuratic ce aşteaptă cu mic cu mare împlinirea profeţiei ce-l va goni pe giganticul Smaug din ţinutul lor.



 

În sfârşit, Smaug este un succes total. În interpretarea (prin tehnologia motion capture) lui Benedict Cumberbatch, a cărui voce atent procesată sugerează orgoliul fenomenal al dragonului cu solzi impenetrabili, Smaug domină zeci de minute din film.


 

Filmul „Hobbitul-Dezolarea lui Smaug”/„The Hobbit: The Desolation of Smaug” (2013) este difuzat la Pro Cinema duminică seara de la ora 20:30.



Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies