marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

De la Avatar la Cleopatra: cele mai celebre si riscante pariuri din lumea filmului

"In inima fiecarui dezastru este un film hit si in inima fiecarui film hit este un strop de dezastru" spune o vorba devenita legendara la Hollywood. Decizia celor de la Disney de a ucide un film foarte anticipat si un proiect extrem de ambitios The Lone Ranger al lui Johnny Depp a adus din nou in atentie marile pariuri din ultimii ani ale studiourilor de productie. Cu toate ca mogulii de la Hollywood au incercat sa reduca in ultimii ani fascinatia pentru risc cu productii mamut, s-a aruncat de multe ori cu banii pe geam in cautarea unor hituri.Iata o lista cu cele mai riscante si celebre pariuri din lumea filmului.

De la Avatar la Cleopatra: cele mai celebre si riscante pariuri din lumea filmului

8. Avatar (2009) Minunea tehnologica si revolutionara a lui James Cameron este poate ultimul film COLOS pe care s-a pariat incredibil iar rezultatele au fost uluitoare .In trecut pe langa bugete gigant, producatorii mizau pe castinguri pline de vedete de prim rang, pe o poveste scandaloasa, pe mentalitatea progresiva a publicului. In cazul lui Avatar - Cameron a scos tehnologia la inaintare si a schimbat fata cinematografiei in ultimii doi ani cu 3D-ul. 20th Century Fox a aruncat cu 237 de milioane de dolari pentru productia filmului. Rezultatul: 2,7 miliarde de dolari incasari.


7. Titanic (1997) Da, James Cameron o mai facuse inainte. Cu 12 ani inainte de nebunia declansata de Avatar, Titanic purta toate marcile unui esec. S-a confruntat cu intarzieri de productie, accidente si costuri suplimentare care au dus la un buget de 200 de milioane de dolari - colosal pentru acea vreme.Tatal filmului 3D s-a scos insa: 11 premii Oscar si incasari mondiale de 1,8 miliarde de dolari.


6. Waterworld (1995) Dovada ca apa nu merge de fiecare data. Atunci a costat 172 de milioane de dolari, insa socotit la nivelul actual al dolarului filmul cu Kevin Costner are un buget mai mare decat Avatar - 248 de milioane de dolari.

O mare artificial construita, scandalurile de la filmari dintre regizorul Kevin Reynolds si Kevin Costner au fost cativa din factorii care au dus la prabusirea filmului. Pentru Universal Pictures ( producator) a fost un dezastru total. Filmul a avut incasari de doar 88 de milioane de dolari in America si i-a facut praf cariera lui Costner.

5.Trilogia The Lord of the Ring 8 ani si un buget de 282 de milioane de dolari de atat au avut nevoie cele 3 filme din serie.Totul a fost un pariu enorm pentru New Line. Daca mai adaugati si faptul ca era prima aventura in filme de acest calibru pentru regizorul Peter Jackson lucrurile incep sa se complice si mai mult. Producatorii au pariat insa ca Peter Jackson va straluci cu povestea lui J.R.R. Tolkien cu care ii va seduce pe fani si nu au dat gres. Trilogia a creat o adevarata frenezie si a strans incasari mondiale de 3 miliarde de dolari.


4.Heaven's Gate ( 1980) Filmul lui Michael Cimino este considerat unul dintre cele mai mari esecuri de box office din istorie. Un film dur, in care imigrantii din Europa sunt intampinati cu gloante si multa ura la venirea in America, acesta se dorea a fi o productie epica, un fel de Lawrence al Arabiei din anii '80 insa a devenit cunoscut ca un film scapat de sub control.

A costat 44 de milioane de dolari atunci ( calculat in zilele noastre ar ajunge la 150 de milioane de dolari), iar costurile suplimentare, criticile presei si pretentiile regizorale exagerate ale lui Michael Cimino l-au terminat complet. Filmul a ajuns sinonim cu sfarsitul unei ere la Hollywood, o era in care regizorii puternici si influenti erau capabili sa obtina de la studiouri finantari de domeniul fantasticului. Heaven's Gate a strans 3 milioane de dolari in SUA iar The New York Times a scris despre el ca este ca "o plimbare de 4 ore in cerc in jurul camerei"


3.Passion of the Christ ( 2004) le-a aratat producatorilor ca se poate ajunge la un hit monstruos daca ii dai frau liber regizorului. Pelicula lui Mel Gibson a costat 30 de milioane de dolari, iar Icon Productions l-a lasat pe controversatul regizor sa faca ce vrea. Filmul nu a reprezentat un risc financiar, insa ca o pelicula cu subiect religios, in care actorii vorbesc in aramaica, i-a facut pe multi sa strambe din nas. Filmul a strans incasari record pentru genul sau - 600 de milioane de dolari global


2.Pirates of the Caribbean este cea mai scumpa serie din istorie. (Pirates of the Caribbean:The Curse of the Black Pearl= 140 de milioane de dolari, Pirates of the Caribbean: At World's End =300 de milioane de dolari, Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest = 225 milioane de dolari, Pirates of the Caribbean:On Stranger Tides= 250 de milioane de dolari). Pentru Disney a devenit una dintre cele mai mari lovituri din istorie. Studiourile au pariat enorm pe poveste dar si pe Johnny Depp care la inceputul lui 2000 era mai degraba vazut ca un actor dezastruos de box office. La final Disney a rasuflat usurata, a strans peste 3,6 miliarde de dolari.


1.Cleopatra (1963). Fox a pariat pe Brad si Angelina acelor vremuri: Elizabeth Taylor si Richard Burton si a aruncat in aer seifurile cu o productie de 44 de milioane de dolari. Nemaiauzit! La dolarul de astazi, filmul ar costa peste 340 de milioane de dolari adica ar fi cel mai scump film din istorie. Promovat ca "the entertainment of a lifetime" - un fel de Avatar din zilele noastre filmul aproape ca a bagat 20th Century Fox in ruina. Pelicula a avut incasari de 28 de milioane de dolari adica un pic peste 100 de milioane la cota actuala a dolarului.


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies