marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

După ce l-a desființat pe George Clooney, Tarantino îl face pe Alec Baldwin responsabil pentru împușcătura de pe platourile Rust

Renumitul regizor a vorbit despre tragedia care a zguduit Hollywood-ul în timpul filmărilor la pelicula 'Rust'.

După ce l-a desființat pe George Clooney, Tarantino îl face pe Alec Baldwin responsabil pentru împușcătura de pe platourile Rust
Pe Quentin Tarantino pare că-l pișcă limba, în ultima vreme, și după ce s-a lansat în critici la adresa lui George Clooney, pe care nu-l consideră vreo vedetă la Hollywood, acum s-a luat de Alec Baldwin, pe care îl consideră responsabil pentru împușcăturile fatale care au avut loc în 2021 pe platoul de filmare al peliculei „Rust”.
 
În timpul episodului din „Club Random Podcast”, găzduit de Bill Maher, regizorul a fost întrebat ce părere are despre incidentul în care Alec Baldwin a tras cu un pistol de recuzită care a ucis-o pe directorul de imagine Halyna Hutchins. „Cred că sunt destul de corect în a spune că armurierul, tipul care îți înmânează arma, este responsabil în proporție de 90 la sută pentru tot ceea ce se întâmplă când vine vorba de acea armă, dar... actorul este responsabil în proporție de 10 la sută”, a declarat Tarantino. „Este o armă, ești un partener de responsabilitate într-o anumită măsură”, a subliniat el.
 
Procesul de omor involuntar al lui Alec Baldwin a fost respins pe 12 iulie de un tribunal din Santa Fe, New Mexico. Judecătoarea Mary Marlowe Sommer de la First Judicial District a fost de acord cu avocații actorului că procurorii au reținut dovezi care ar fi putut avea legătură cu împușcăturile fatale.



 

 
În timpul podcastului, Bill Maher l-a întrebat pe Quentin Tarantino ce s-ar fi așteptat să vadă pe un platou dacă ar fi filmat o scenă care necesita o armă. „Dacă există pași de urmat, îi urmezi și este făcut cu responsabilitatea necesară și știi că este real”, a spus Tarantino. „Ei îți arată că arma este curată. Apoi îți arată o versiune de genul: «Iată gloanțele noastre oarbe» și «Iată arma»... și este gata pentru două sau trei cartușe. Și dacă un actor știe că are trei gloanțe în pistol și știe că urmează să facă o scenă... și știe că are trei gloanțe fierbinți... dacă unul dintre gloanțe nu se declanșează... atunci ar trebui să întrerupă scena“.

 

În octombrie 2021, Alec Baldwin repeta o scenă pentru film pe platoul său din New Mexico când arma pe care o ținea în mână s-a descărcat. Deși arma nu trebuia să fie încărcată cu muniție reală, a fost tras un glonț, care a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins și l-a rănit pe regizorul Joel Souza. Actorul a insistat că este nevinovat de orice infracțiune. „Nu s-a apăsat pe trăgaci. Nu am apăsat pe trăgaci. Nu aș îndrepta niciodată o armă spre cineva și nu aș apăsa niciodată pe trăgaci asupra acelei persoane. Niciodată”, a spus el într-un interviu cu George Stephanopoulos în decembrie 2021. „Nu am nicio idee cum a ajuns un glonț acolo. Cineva a pus un glonț adevărat într-o armă. Un glonț care nici măcar nu trebuia să fie pe proprietate”.
 
Baldwin a fost acuzat de omucidere involuntară în ianuarie 2023. În afară de actor, doi membri ai echipei au fost inculpați în accident. Hannah Gutierrez-Reed, armurierul care era responsabil de armele de pe platoul de filmare al filmului Rust, a pledat nevinovată la o acuzație de omor involuntar și la o acuzație de falsificare a probelor. Procesul ei a început în februarie, iar pe 6 martie tânăra de 27 de ani a fost găsită vinovată de omor involuntary, pentru ca în aprilie să fie condamnată la 18 luni de închisoare. „Inima mea se îndreaptă către industria cinematografică pentru durerea devastatoare cauzată de această tragedie”, a declarat ea într-o declarație înainte de anunțarea sentinței sale.

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies