marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Fără șansă - o reîntâlnire cu Cybill Shepherd, fosta parteneră a lui Bruce Willis din serialul Maddie și David

Pe 18 februarie, actrița, care era foarte populară în anii ’80-’90, va împlini 74 de ani.

Fără șansă - o reîntâlnire cu Cybill Shepherd, fosta parteneră a lui Bruce Willis din serialul Maddie și David
Numită după bunicul său Cy şi tatăl său Bill, Cybill Shepherd a câştigat în 1966, la vârsta de 16 ani, concursul "Miss Teenage Memphis" şi în 1968, la 18 ani, concursul "Model of the Year", devenind astfel o vedetă a anilor ’60.
 
Clasic, a urmat apoi o carieră în actorie, ea jucând cu mult talent în „The Heartbreak Kid” (1972), nominalizat la Premiile Academiei şi Globul de Aur; rolul principal în „Daisy Miller” (1974), nominalizat la un Premiu Oscar; „Taxi Driver” (1976), în regia Martin Scorsese și în care a jucat alături de Jodie Foster, Robert De Niro, cu patru nominalizări la Oscar, două la Globul de Aur, trei premii şi patru nominalizări BAFTA, un premiu Cannes.


 

 
Dar chiar dacă a produs pe bandă rulantă filme („Fantasy Island” (1983, serial TV, 1 episod), „The Yellow Rose” (1983), „The Long Hot Summer” (1985), „Chances Are” (1989)), publicul larg o cunoaște, însă, mai ales grație rolului ei din „Maddie și David”/„Moonlighting” (1985), difuzat și în România și urmărit cu mare simpatie. Aceea a fost rampa de lansare pentru Bruce Willis, care a primit un Glob de Aur și apoi s-a aventurat în lumea filmelor de acțiune, lansând blockbustere unul după altul.

 
Rolul Maddie Hayes din serialul TV (1985-1989), i-a adus și lui Cybill Shepherd două premii Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă dintr-o mini-serie TV (comedie/muzical) în 1986 şi 1987. După acest success, actrița a fost protagonista unui sitcom inspirat din propria viaţă, „Cybill” (1995-1998, serial TV), pentru care a primit cel de-al treilea Glob de Aur din carieră şi a fost nominalizată la un Premiu Emmy (1996).


 
Interesantă a fost și revenirea ei la filmele polițiste, precum „Detective” (2005) și serialele „Criminal Minds” (2005) și „Psych” (2006).
 
Cu acest capital de imagine a intrat în distribuția peliculei „Fără șansă”/„Hard Luck” (2006), în care i-a dat replica lui Wesley Snipes. Numai că, de data aceasta, Cybill Shepherd e de cealaltă parte a baricadei. 


 

Două povești convergente care implică polițiști corupți care jefuiesc traficanți de droguri și criminali în serie sunt urmărite în „Fătă șansă”, în timp ce fostul traficant de droguri Lucky, care încearcă să se îndrepte după ce a făcut închisoare, este implicat într-o serie de evenimente nefericite. Shepherd joacă rolul unei mame sadice și răzbunătoare a unui fiu cu handicap care, împreună cu tânărul ei prieten care practică kung-fu, răpește și torturează persoanele care consideră că îi disprețuiesc fiul. Lucky, prins într-un schimb de focuri între traficanți și polițiști, ia două serviete cu 500.000 de dolari și vrea să fugă, însă are ghinionul de a da fix peste cabana criminalului în serie.


 
Filmul „Fără șansă”/„Hard Luck” (2006) este difuzat la Pro Cinema sâmbătă seară de la ora 22:15.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies