marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Sam Worthington și Octavia Spencer își dau replică în Baraca, o cutremurătoare dramă despre conștiință și credință

Un bărbat îndurerat primește o invitație misterioasă și personală de a se întâlni cu Dumnezeu într-un loc numit „Baraca”.

Sam Worthington și Octavia Spencer își dau replică în Baraca, o cutremurătoare dramă despre conștiință și credință
Mackenzie "Mack" Phillips (Sam Worthington) a suferit abuzuri fizice și emoționale în copilărie din partea tatălui său bețiv, care a abuzat-o și pe mama sa. Într-o zi, Mack îi povestește predicatorului de la biserică despre abuzurile sale, iar ca pedeapsă, tatăl său îl bate aspru, ceea ce o face pe mama sa să-și părăsească soțul, iar Mack, de numai 13 ani, și-a otrăvit tatăl cu stricnină pusă în whisky.
 
Câțiva ani mai târziu, devenit adult, are o viață împlinită alături de soția sa, Nan, și de cei trei copii ai lor: Kate, Josh și Missy. Viața lui Mack se destramă atunci când cel mai mic copil al lor, Missy, dispare în timpul unei excursii cu cortul, în timp ce el îi salvează pe Kate și Josh în timpul unui accident de canotaj. Poliția stabilește că Missy este victima unui ucigaș în serie după ce îi găsește rochia ruptă și sângele într-o baracă abandonată din pădure. Kate se învinovățește pentru moartea lui Missy, pentru că ea a provocat accidentul de canoe în primul rând.
 
După această tragedie, Mack se afundă într-o depresie profundă, ajungând să se îndoiască de convingerile sale cele mai intime și să se confrunte cu o criză a credinței. După un timp, el primește o scrisoare misterioasă este semnat "Papa" (care era porecla lui Missy pentru Dumnezeu), prin care este îndemnat să meargă la acea baracă abandonată. 


 
Gândindu-se că aceasta ar putea fi, eventual, o oportunitate de a-l întâlni și pedepsi pe criminalul în serie, Mack își ia arma, împrumută SUV-ul prietenului său și se duce acolo. Pe drum, întâlnește un trio enigmatic de străini, care îl invită să stea în casa lor din apropiere.


 

Trioul de străini își dezvăluie treptat identitățile: femeia afro-americană este Dumnezeu (Octavia Spencer), bărbatul din Orientul Mijlociu este Iisus, iar femeia asiatică este Duhul Sfânt. Scopul vizitei lor este de a-l ajuta pe Mack să își înțeleagă mai bine viața văzută dintr-un context mult mai larg sau dintr-o perspectivă superioară, scopul fiind de a-l ajuta să se elibereze de înclinația de a se judeca pe sine și pe alții și de a-l ajuta să se vindece pe el și familia sa după moartea lui Missy.


 

Filmul „Baraca”/„The Shack” (2017) este difuzat la Pro Cinema duminică seara de la ora 20:30 și, în reluare, de la ora 01:45.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies