marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Seară de Oscar la Pro Cinema, cu Forrest Gump și A fost odată la... Hollywood

Două filme premiate de Academia Americană de Film la distanță de 25 de ani și care îi au în prim-plan pe granzii Tom Hanks și, respectiv, Brad Pitt și Leonardo DiCaprio.

Seară de Oscar la Pro Cinema, cu Forrest Gump și A fost odată la... Hollywood
Seara de sâmbătă este un regal de cinematografie de top, cu „Forrest Gump” (1994) și „A fost odată la... Hollywood”/„Once Upon a Time in Hollywood” (2019), două filme care au devenit emblematice pentru Cetatea Filmului, dar și pentru regizorii implicați (Robert Zemeckis și, respectiv, Quentin Tarantino) și pentru actorii principali, Tom Hanks și, respectiv, Brad Pitt și Leonardo DiCaprio.


 

„Viața este ca o cutie de ciocolată... nu știi niciodată cu ce te alegi.“
Aceasta este replica-laitmotiv a filmului lui Robert Zemeckis, care începe cu o pană căzând la piciorul lui Forrest. Forrest o ia și o pune în geanta sa. Așezat pe o bancă, așteptând autobuzul, Forrest, își povestește viața, care este aidoma penei luate de vânt.



Forrest Gump este una din acele producții cinematografice care au devenit un adevărat fenomen. În acest film, Tom Hanks face un rol de excepție ca Forrest, un om obișnuit a cărui inocență dezarmantă ajunge să întrupeze o generație.

Distins cu 6 premii Oscar, între care premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor (Robert Zemeckis) și cel mai bun actor într-un rol principal (Tom Hanks), „Forrest Gump” este un titlu pe care nu vrei să-l ratezi, sâmbătă seară la Pro Cinema, de la ora 20:30.

 

 

Vreți să vedeți mașini, haine, coafuri, reclame și emisiuni TV din Hollywood-ul anilor ’60? Atunci, bine ați venit în anii copilăriei lui Quentin Tarantino, care se descrie pe fundalul descrierii unei prietenii între Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), un actor de western răsfățat, egocentric și blazat, și Cliff Booth (Brad Pitt), cascadorul care îl dublează pe Rick, un tip relaxat, cu priză la femei și aparent singurul său prieten.


Practic, doi băieți ai Hollywood-ului de modă veche care nu-și mai găsesc locul în noul Hollywood, reprezentat de regizorul Roman Polanski (Rafal Zawierucha) și de soția lui, Sharon Tate (Margot Robbie) – vecina lui Dalton, care este implicată într-o poveste suspectă, legată de crimele odioase ale clanului Charles Mason.

„Once Upon a Time…” are 2 premii şi 8 nominalizări Oscar, 3 premii şi 2 nominalizări Globul de Aur și 9 nominalizări BAFTA.
 

„A fost odată la... Hollywood”/„Once Upon a Time in Hollywood” (2019) este difuzat sâmbătă seară la Pro Cinema de la ora 23:15.



Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies