marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Suma record pentru care s-a vândut pălăria lui Harrison Ford din seria Indiana Jones

Iconica piesă vestimentară a fost licitată pentru o sumă impresionantă.

Suma record pentru care s-a vândut pălăria lui Harrison Ford din seria Indiana Jones
Pălăria purtată de Harrison Ford în „Indiana Jones and the Temple of Doom” a fost adjudecată joi la o licitație în valoare de 630.000 de dolari, alături de suveniruri cinematografice din producțiile „Star Wars”, „Harry Potter” și „James Bond”.
 
Au existat 37 de oferte pentru pălăria iconică, câștigată de Harrison Ford, care l-a interpretat pe neînfricatul arheolog, Dr. Henry Walton „Indiana” Jones Jr, potrivit casei de licitații Propstore. 
 
Lansat în 1984, filmul regizat de Steven Spielberg a fost nominalizat la două premii Oscar și a avut încasări de 333.107.271 de dolari la nivel mondial. Filmul a avut loc în India în 1935, iar Ke Huy Quan, care a jucat în filmul premiat cu Oscar „Everything Everywhere All at Once”, a învins alți 6.000 de copii pentru rolul lui Short Round din „Indiana Jones and the Temple of Doom”. 



 

 
Pălăria a fost purtată de Ford sau de dublura sa, cascadorul american Dean Ferrandini, în multe dintre cele mai memorabile scene ale filmului. Din păcate, Dean Ferrandini, care a lucrat la peste 100 de filme și emisiuni în timpul carierei sale, a murit anul trecut. Pălăria provine din colecția sa, a relatat BBC.
 
Pălăria a fost creată de Herbert Johnson Hat Company din Londra și s-a așezat pe capul lui Jones în timp ce acesta alerga de la Londra la Sri Lanka până în Statele Unite, unde a fost turnat filmul. Banda este ștampilată cu inițialele „I J” în auriu, o caracteristică aplicată special pălăriilor realizate pentru cele trei episoade originale ale saga Indiana Jones, a declarat casa de licitații.


 

Realizată din pâslă de iepure de culoarea nisipului, cu o panglică maro închis și o bandă de transpirație din piele și încorpora o coroană mai conică decât în filmul anterior. O altă pălărie „Temple of Doom” scoasă la licitație în 2021 a fost vândută pentru puțin peste 431 000 de dolari, inclusiv prima cumpărătorului, potrivit casei de licitații.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies