marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, celebrată la Pro Cinema

Două filme readuc în prim-plan tratamentul inuman la care au fost supuși evreii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, celebrată la Pro Cinema
27 ianuarie este Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, iar PRO CINEMA va aduce un tribut prin difuzarea a două producții reprezentative. 
 
Începând cu ora 20:30, telespectatorii vor putea vedea „Grădina speranței”/„The Zookeeper’s Wife”, un film a cărui acțiune are loc în Polonia anului 1939. 
 
În Varșovia, Antonina Żabińska (Jessica Chastain) și soțul ei, Dr. Jan Żabiński (Johan Heldenbergh), au o grădină zoologică înfloritoare. Atunci când țara lor este invadată de naziști, Jan și Antonina sunt forțați să raporteze nou-numitului zoolog șef al Reich-ului, Lutz Heck (Daniel Brühl).


Dar chiar dacă se cred protejați, munca lor de o viață și orașul se vor transforma în cenușă atunci când bombardamentele încep să lovească capitala. Acum, cu grădina zoologică lichidată pentru efortul de război, iar multe dintre animalele sale pierite în mod tragic, ceea ce a fost cândva o menajerie, va servi acum drept sanctuar, unde perechea de veterinari poate ascunde la vedere poporul polonez-evreu persecutat. Un plan periculos pus la cale de Anonina și Jan, care, indiferent de consecințe, au refuzat să se clatine în fața amenințării naziste și au adăpostit trei sute de bărbați, femei și copii evrei chiar sub nasul inamicului. Își va aminti lumea de soția îngrijitorului de la grădina zoologică?

 

De la ora 23:00, telespectatorii Pro Cinema pot urmări un alt film dedicat victimelor Holocaustului, „Sfidarea”/„Defiance” - un film inspirat din fapte reale, cu acțiunea amplasată în 1941. 

 
Reușind să evadeze dintr-un lagăr de concentrare, trei frați evrei (Daniel Craig, Liev Schreiber și Jamie Bell) se refugiază în pădurile Poloniei și Bielorusiei ocupate de germani. Acolo cei trei frați Bielski reușesc să transforme o luptă primitivă de supraviețuire pe timp de iarnă în ceva mult mai important: o cale de a răzbuna moartea celor dragi salvând viețile a mii de oameni.


Condusă de Tuvia Bielski, comunitatea se ascunde de teama descoperirii, luptându-se cu partizanii sovietici vecini și neștiind în cine să aibă încredere. Oameni de toate vârstele muncesc pentru a supraviețui, construind case improvizate în pădurile întunecate, reci și neiertătoare. Ei dezvoltă relații, se luptă cu frica și incertitudinea și gestionează disensiunile interne. Pe măsură ce Zus Bielski se alătură partizanilor sovietici, frații devin parte a unui efort mai mare de a învinge naziștii.



 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies