marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Despărțirea emoționantă a lui Richard Gere de Louis Gossett Jr., care s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani

Cei doi actori au lucrat împreună în filmul „Un ofițer și un gentleman” din 1982.

Despărțirea emoționantă a lui Richard Gere de Louis Gossett Jr., care s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani
Vineri dimineață, Hollywood-ul a deplâns vestea că premiatul actor Louis Gossett Jr. a murit la vârsta de 87 de ani, Familia actorului, care a apărut inclusiv pe afișul mult lăudatului film „The Colour Purple”, a anunțat decesul acestuia. „Cu cea mai profundă compasiune, confirmăm că iubitul nostru tată a decedat în această dimineață. Dorim să mulțumim tuturor pentru condoleanțe în aceste momente. Vă rugăm să respectați intimitatea familiei în aceste momente dificile”.

Richard Gere, care a jucat alături de el în filmul „Ofițer și gentleman”, și-a amintit cu multă nostalgie de el.


 
Vorbind pentru „People”, renumitul actor l-a descris pe Louis Gossett Jr. ca fiind „un tip dur cu o inimă de aur”. De asemenea, starul de film în vârstă de 74 de ani l-a lăudat pe colegul său pentru modul profesionist în care a filmat producția regizată de Taylor Hackford, în care a jucat și Debra Winger. „A rămas în personaj tot timpul. Nu cred că l-am văzut vreodată socializând, era sergentul de instrucție 24 de ore din 24, iar asta s-a văzut clar în interpretarea sa. S-a descurcat în fiecare scenă în care a jucat”, a precizat Gere.


 

Louis Gosset Jr. a devenit primul afro-american care a câștigat un Oscar pentru rol secundar pentru rolul său din filmul din 1982
, iar Richard crede că regretatul actor a meritat întotdeauna râvnitul premiu. „Am fost cu toții foarte mândri de el când a câștigat Oscarul”, a spus el. 


 

Taylor Hackford
, între timp, i-a adus și el un omagiu sincer actorului. Regizorul a explicat că l-a contactat după ce a aflat că Gossett servise anterior ca Ranger al armatei americane. „Sergentul Foley al lui Lou Gossett a fost probabil primul personaj de culoare din cinematografia americană care a avut autoritate absolută asupra personajelor albe. Academia a recunoscut performanța sa desăvârșită, acordându-i un Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar. Cu siguranță l-a meritat!”, a declarat acesta într-un comunicat.

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies