marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Tree of Life a luat Palme d'Or in 2011. Vezi lista premiatilor de la Cannes!

Festivalul de la Cannes si-a anuntat castigatorii! Kirsten Dunst a obtinut premiul pentru interpretare in controversatul film, Melancholia. Fratii Dardenne si Nuri Blige Ceylan nu au plecat cu mana goala, ci cu marele premiu al juriului!

The Tree of Life a luat Palme d Or in 2011. Vezi lista premiatilor de la Cannes!

articole relationate

Palme d'Or pentru scurt metraj: Cross Country in regia lui Maryna Vroda

Caméra d'Or oferit de presedintele juriului Bong Joon Ho:  Las Acacias de Pablo Giorgelli

Premiul Juriului oferit de Chiara Mastroianni: Polisse de Maïwenn

Premiul pentru scenariu inmanat de Rosario Dawson Joseph Cedar pentru Footnote

Premiul pentru interpretare feminina oferit de Edgar Ramirez: Kirsten Dunst in filmul Melancholia

Premiul pentru regie: Nicolas Winding Refn pentru Drive

Premiul pentru interpretare masculina oferit de Catherine Deneuve: Jean Dujardin in The Artist

Marele premiu al Juriului oferit de Emir Kusturica (ex-aequo): Le Gamin au Velo  de Fratii Dardenne si Once upon a time in Anatolia de Nuri Blige Ceylan

PALME d'OR oferit de Jane Fonda: The Tree of Life in regia lui Terrence Malick



Filmele care au impresionat in acest an la Cannes:

1. The Tree of Life

Regie: Terence Malick

Este un film mare regizat de un nume celebru in domeniu care a impresionat publicul.Criticile s-au impartit in doua, dar filmul a fost pe buzele tuturor, mai ales datorita scenei senzationale de 20 de minute cu nasterea pamantului.




2. Polisse

Regie: Maïwenn Le Besco

O poveste curajoasa bazata pe cazuri reale de abuz a copiilor preluate din dosarele politiei din Franta. Scena cea mai valoroasa: cea in care un copil este despartit de mama sa, care-l abandoneaza in grija protectiei copilului. Tipetele lui ajung sa-ti curenteze inima, durerea sa este atat de reala incat te intrebi ce i-o fi zis regizorul ca sa scoata o performanta ca aceasta.

 




3. "Le Gamin Au Velo"

Fratii Dardenne
"Le Gamin Au Velo" este cald, uman, o declaratie de intoarcere la forma, dupa dezamagirea incasata in urma filmului "The Silence Of Lorna" si totusi, stilul Dardenne este unul recognoscibil si cu priza la juriu. O scena marca a fratilor este cea a baiatului care pedaleaza cu furie, fara taieturi si fara infrumusetare superficiala.

4 Melancholia
Regie: Lars Von Trier

Interzis la festival in urma declaratiilor sale pro naziste Von Trier a devenit persona non grata. Asta nu poate contesta valoarea filmului prezentat in Franta.

Chiar daca nu surprinde prin finalul nefericit, marca Trier, este totusi un film compus frumos, care te captiveaza (cel putin in prima ora). Regizorul spune povestea apocalipsei in maniera proprie cu un joc remarcabil al actritei Kirsten Dunst.




5. "The Artist"
Regie: Michael Hazanavicius

Filmul este un tribut adus cinemaului mut, alb-negru, format 4/3. Este o incantare pentru cinefili, dar este si amuzant, accesibil, avand in distributie un caine adorabil.




Aici gasiti o prezentare a filmelor din competitie


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies