marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Django dezlănțuit, fostul sclav transformat în vânător de recompense și răzbunător al semenilor săi

Un omagiu adus westernurilor spaghetti ale secolului trecut, „Django dezlănţuit” este un film marca Tarantino.

Django dezlănțuit, fostul sclav transformat în vânător de recompense și răzbunător al semenilor săi
Sudul Statelor Unite, cu doi ani înainte de Războiul Civil. Django (Jamie Foxx) este un sclav al cărui trecut plin de violență îl aduce în serviciul lui King Schultz (Christoph Waltz), un vânător de recompense aflat pe urmele a doi ucigași, frații Brittle. Django este singurul care poate să-l ajute să ajungă la ei, în schimbul libertății sale.
 
Când misiunea lor se încheie cu succes și Django este eliberat, el decide să rămână alături de Schultz și continuă să-i vâneze împreună pe cei mai căutați criminali. Însă scopul final al lui Django este găsirea și eliberarea Boomhildei (Kerry Washington), soția de care fusese despărțit cu mult timp în urmă.


 
Căutările îi conduc la Calvin Candie (Leonardo DiCaprio), proprietarul lui Candyland, o plantație pe care sclavii sunt tratați într-un mod absolut inuman. Interesându-se de soarta Broomhildei sub tot felul de false pretexte, Django and Schultz trezesc suspiciunile lui Stephen (Samuel L. Jackson), sclavul de încredere al lui Candie. 


 
Mișcările le sunt urmărite și riscă să fie prinși și adevăratele lor intenții date în vileag. Dacă vor să scape și să o elibereze pe Broomhilda, ei trebuie să aleagă între individualism și solidaritate, între sacrificiu de sine și supraviețuire.


 
Cu 2 premii Oscar, 2 premii la Globul de Aur și alte 2 trofee BAFTA, „Django dezlănţuit“ nu este doar povestea răzbunării unui om pe tratamentul inuman aplicat sclavilor, care-l transformă pe Django într-un răzbunător al semenilor săi, ci și povestea oricărui individ care reuşeşte să-şi uite condiţia şi să redevină „uman”, salvat de dragostea lui pentru Broomhilda.
 
Așteaptă-te la multă violență și multe împușcături, pentru că filmul este doldora de urmăriri și execuții în stilul propriu al lui Tarantino. Mai mult de atât, personajul lui DiCaprio, Calvin Candie are câteva secvențe deosebit de dure, acesta devenind chintesența nemiloșilor proprietari de sclavi din secolul 17.


 

Filmul „Django dezlănțuit”/”Django Unchained” (2012) este difuzat la Pro Cinema duminică seara de la ora 23:30.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies