marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Fiicele doctorului March, un film clasic sublim cu Meryl Streep, Laura Dern, Saoirse Ronan și Emma Watson

Cea mai nouă ecranizare a romanului semnat de Louisa May Alcott, publicat prima oară în 1868 și adaptat până acum de 14 ori, a primit un premiu Oscar și alte cinci nominalizări. 

Fiicele doctorului March, un film clasic sublim cu Meryl Streep, Laura Dern, Saoirse Ronan și Emma Watson
Regizoarea Greta Gerwig, pe care astăzi o știm cu toții grație realizării filmului „Barbie”, a reușit să aducă și aici o notă de emancipare a femeilor într-o poveste care și-așa a făcut vâlvă la momentul publicării, întrucât vorbea despre curajul femeilor de a sfida presiunile sociale și de a lupta pentru independență, în ciuda discriminărilor și a mentalității închistate în stereotipuri misogine ale epocii.
 
„Antidotul” îl reprezintă chiar pasiunea și ambiția, setea de cunoaștere și afirmare, precum și o viaţă interioară vibrantă, cu care protagonistele reușesc să se evidențieze într-o lume a bărbaților. De altfel, romanul este în mare măsură biografic, Jo March (Saoirse Ronan) fiind un alter ego al scriitoarei Louisa May Alcott.

 

Deși are un nucleu romantic, „Little Women” nu este deloc o poveste tipică de dragoste: surorile March tânjesc nu doar după iubire, ci după o iubire sinceră, între doi parteneri egali. 
 
Protagonista Jo March este interpretată de Saoirse Ronan.



 

 
Cea mai mare dintre surori, Meg (Emma Watson), o perfecţionistă încăpăţânată, vrea să-și întemeieze propria familie. După ce se căsătorește și descoperă greutățile vieții de soție și mamă, devine implicit un model pentru celelalte surori, care așteaptă de la ea răspunsuri privind fericirea în cuplu. 
 
Beth March (Eliza Scanlen), cea mai introvertă şi fragilă dintre surorile March, o muziciană pasionată, rămâne în amintirea publicului, în ciuda destinului său marcat de scarlatină. La rândul sau, mezina Amy (Florence Pugh) stârnește sentimente contradictorii, concurând cu Jo pentru iubirea lui Laurie. 



 

 
Marmee (Laura Dern) este o mamă model, pentru orice epocă: în vreme de război, își crește fetele cu sacrificii, dar într-o atmosferă de încredere şi respect, insuflându-le dorința de a explora libere viața. Spre deosebire de mamă, care le îndeamnă pe fete să lupte pentru idealurile lor și să schimbe lumea, mătuşa March (Meryl Streep) - o văduvă bogată, exponentă a vieții pragmatice - le îndeamnă pe fete să trăiască ancorate în realitate și să se pună la adăpost.



 

 
Producția a câștigat un premiu Oscar și alte cinci nominalizări. 
 
Filmul „Fiicele doctorului March”/„Little Women” (2019) este difuzat la Pro Cinema duminică seară de la ora 20:30 și, în reluare, de la ora 01:15 și miercuri de la 11:45.




Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies